Nieuw- en verbouw

Woningbouw is maatwerk.

Heeft u plannen voor een nieuwbouw- of verbouw van een woning? Wij kunnen u hierin volledig adviseren.
U kunt hierbij denken aan een nieuwbouw woning, of een aanpassing aan uw woning, zoals een nieuwe badkamer of een aanbouw.

Dit kan in samenwerking met een architect, of één op één waarbij wij aan de hand van uw ideeën tot een ontwerp komen.
De woning wordt op traditionele wijze en met de nieuwste technieken gebouwd of verbouwd tot een huis van uw dromen.

Renovatie

Voor kleine of grote renovatie werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om een reparatie aan een kozijn, het vervangen van een deur of het vervangen van een compleet dak. Het is allemaal mogelijk.
Renovatie biedt veel voordelen. De woning wordt beter geïsoleerd, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor bespaart u op uw energiekosten. Bovendien wordt uw huis een stuk comfortabeler; in de winter blijft de warmte beter binnen en in de zomer juist buiten.
Het leefklimaat wordt gezonder door betere ventilatie. Doordat uw huis minder vochtig is, hebben schimmels geen kans. Uw gezondheid profiteert hier ook van.
Met nieuw hang- en sluitwerk dat voldoet aan de keurmerken is uw woning beter beveiligd tegen inbraak.

Dakisolatie

Een huis dat niet is geïsoleerd verliest warmte. Maar liefst 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Door het dak te isoleren bespaart u jaarlijks flink op uw energierekening en wordt het milieu minder belast.

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van het soort dak.
Bij een gordingenkap met een planken dakbeschot, kan de woning van binnen of van buiten worden geïsoleerd met een renovatie isolatie plaat.
Ook bij een sporenkap kan de woning van binnen en van buiten worden geïsoleerd.
Bij isoleren van buiten worden de pannen, latten, tengels verwijderd.

Daarna wordt er een renovatie sporen element toegepast. Hierop worden de tengels en de panlatten bevestigd. Het dak wordt weer dicht gelegd met de bestaande dakpannen of eventueel nieuwe dakpannen.

Agrarische sector

Al sinds de oprichting, zijn wij actief in de agrarische sector. Bouwen binnen deze sector vereist een specifieke kennis van zaken. Er moet voldaan worden aan veel wetten en voorschriften.

Een groot deel van onze werkzaamheden vallen binnen de veeteelt. Hierbij moet u denken
aan de bouw van een ligboxenstal, jongvee/ kalveren stal, tot een werktuigberging en ruw voer- en vaste mest opslag.

Door onze jaren lange ervaring in deze sector kunnen wij onze klanten begeleiden tijdens het hele proces, van het maken van tekeningen tot realisatie.

De meeste werkzaamheden in het bouwproces kunnen wij in eigen beheer uitvoeren, zoals het aanleggen van een betonnen mestkelder, metsel- en timmerwerk en het leggen van (geïsoleerde) dakplaten.
Daarnaast werken wij veelal samen met vaste betrouwbare (onder)aannemers, gespecialiseerd in de agrarische sector. Hierdoor kunnen wij u een concurrerende offerte bieden en tevens een hoge kwaliteit waarborgen.

Asbestsanering

Vanaf 2024 voert de Rijksoverheid een verbod op asbest daken die in contact staan met de buitenlucht. Vooral veestallen en schuren zijn nog voorzien van asbesthoudende dakplaten. Aan u de taak om dit voor die tijd geregeld te hebben.

Wij kunnen de gehele asbestsanering voor u verzorgen. Inclusief inventarisatie rapport, sloopvergunning en eventuele aanvraag van subsidie. De sanering en afvoer van het materiaal wordt uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven.

De asbest golfplaten kunnen door ons worden vervangen door golfplaten, eventueel in combinatie met lichtplaten, sandwich panelen en/of sandwich panelen voorzien van dakpan motief. Sandwich panelen zijn in verschillende kleuren leverbaar. U heeft dan een milieuvriendelijk dak dat bovendien veel beter isoleert dan het oude dak.
Misschien kiest u er zelfs voor om een gedeelte van het dak te voorzien van zonnepanelen. Ook daar kunnen we rekening mee houden tijdens de bouw.

Kunststof en aluminium kozijnen

De stijl van de woning wordt grotendeels benadrukt door kozijnen en deuren. Wij verkopen en monteren al ruim 30 jaar  kunststof of aluminium kozijnen en huisdeuren van Finstral. Kunststof of aluminium kozijnen kunnen worden toegepast bij nieuwbouw en renovatie.

Kunststof of aluminium kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm en warmte-isolerend. Door vermindering van het energieverbruik bij het verwarmen of koelen van uw woning wordt het milieu ontzien. Alle elementen zijn zo ontwikkeld, dat ze na gebruik in onderdelen kunnen worden ontleed en afgevoerd kunnen worden. Elke grondstof kan dan separaat gerecycled worden.

Finstral kozijnen zijn standaard voorzien van veiligheidsbeslag. Hierdoor wordt het inbreken in uw woning bemoeilijkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat daders hun poging staken, wanneer ze niet binnen twee tot vijf minuten binnen kunnen komen. Naar wens is het standaard veiligheidsbeslag uit te bereiden naar een nog betere inbraakbescherming.

De kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en diverse kleuren. De oppervlakken kunnen in verschillende uitvoeringen gemaakt worden; Houtstructuur oppervlakken met de optiek van geverfd hout. Gesatineerde oppervlakken voor een moderne, zijdematte look. Houtdecors, met de uitstraling van hout, nauwelijks te onderscheiden van echt hout en de gunstigste variant; witte gladde oppervlakken.
Ook kunnen ze voorzien worden van kunststof of aluminium rolluiken.